Foto: vinepair.com |
Horvātijas vīndarītāji sākuši darīt vīnu arī zem ūdens. Viena no šādām vīndarītavām ir "Edivo Vina" vīndarītava Dračas pilsētiņā. Šeit ražotais vīns vispirms trīs mēnešus tiek nogatavināts virs ūdens, tad to pilda amforās - māla traukos ar diviem rokturiem - kas pēc uzpildīšanas tiek ievietotas speciālās, slēgtās kastēs un iegremdētas jūrā, tur ļaujot vīnam pilnībā nogatavināties.
Foto: vinepair.com |
Vīndariem par vīna pagrabu kalpo Adrijas jūrā nogrimis kuģa vraks. Tajā ar vīnu pildītās amforas tiek uzglabātas 700 dienas 15°C temperatūrā.
Foto: vinepair.com |
Nirēji ik desmit dienas dodas pārbaudīt nogremdētās amforas - katrs trauks tiek rūpīgi apskatīts, lai pārliecinātos, vai kādā no tiem nav iekļuvis jūras ūdens.
Foto: vinepair.com |
Jūrā nogremdētās amforas apaug ar koraļļiem un gliemežvākiem un pavadot zem ūdens apmēram 2 gadus šie māla trauki izskatās tā, it kā zem ūdens būtu pabijuši vairākus simtus gadu.
Foto: vinepair.com |
Kā "Croatia Week" pastāstīja vīndarītavas īpašnieki - interesentiem ir iespējams iepazīt pilnībā visu vīndarīšanas procesu, tai skaitā pat ienirstot apskatīt zem ūdens noglabātās vīna amforas.
Foto: vinepair.com |
Nu bet pēc daiva iespējams šo zem ūdens uzglabāto vīnu nobaudīt nelielā piekrastes restorāniņā vai iegādāties mājās vešanai.
Info: www.vinepair.com un www.edivovina.hr
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru