trešdiena, 2015. gada 10. jūnijs

Cik ilgi iespējams pavadīt zem ūdens - ēģiptiešu nirējs uzstāda jaunu Pasaules rekordu

Wala Hafezs (foto: walaahafez.com)

Ēģiptiešu nirējs Wala Hafezs (Walaa Hafez) aizvadītajā sestdienā uzstādījis jaunu Ginesa Pasaules rekordu - tagad viņš ir daiveris, kurš visilgāk pavadījis zem ūdens nirstot sālsūdenī. Hafeza zem ūdens pavadīja 51 stundu un 20 minūtes. Šis rekorda daivs norisinājās Sarkanās jūras kūrortā Hurgadā (Ēģipte), ieniršanas dziļums bija apmēram 10m, bet ūdens temperatūra aptuveni +22˚C.


Foto: californiadiver.com
Ginesa Pasaules rekorda daivs tika uzsākts 4.jūnijā, bet noslēdzās 6.jūnijā. Jāatzīmē, kaut arī nelielais daiva dziļums - tikai 10m, tomēr zem ūdens pavadīt ieplānotās vairāk kā 55 stundas prasīja ļoti nopietnu un rūpīgu dekompresijas plānošanu. Bez tam Hafezam nācās domāt arī par iespējamo hipotermiju, tāpēc niršanai tika izmantos sausais nirēja tērps un ar baterijām darbināma apsildes sistēma. Lai daivera enerģijas līmenis tiktu saglabāts un asins sastāvs būtu stabils rūpīgi tika plānots daiva laikā lietojamās šķidrās pārtikas un dzērienu sastāvs.
Wala Hafezs ir jūras pilots Suecas kanāla pārvaldē. Viņš ir arī bijušais jūras spēku secdienesta SEAL komandas līderis, IDEA instruktors un pašaizsardzības instruktors. Hafezs ir 36 gadus vecs.
Hafeza mērķis uzstādot šo Ginesa Pasaules rekordu bija popularizēt Ēģiptes tūrisma industriju, kā arī "nosūtīt pasaulei ziņu, ka šeit ir droši". 
Kā atzina Wala Hafezs viņa mērķis bija arī "motivētu Ēģiptes jauniešus izmantot savas prasmes, izdomu un spējas, lai attīstītos savā valstī."
Rekorddaiva noslēgumā Wala Hafezs pārspēja iepriekšējo šādu Ginesa Pasaules rekordu, kuru 2014.gadā zem ūdens pavadot 51 stundu un 4 minūtes uzstādīja amerikānis Alens Šerods (Allen Sherrod).


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru