piektdiena, 2015. gada 12. jūnijs

Tallinā celtnieki atrod Viduslaiku kuģu vrakus

Foto: muinas.ee

Kā atsaucoties uz LETA-AFP raksta Mixnews.lv - "Igaunijas galvaspilsētā Tallinā celtnieki būvlaukumā šonedēļ uzgājuši vismaz divus salīdzinoši labi saglabājušos viduslaiku kuģu vrakus. Liekot pamatus daudzdzīvokļu namam, strādnieki pamanīja zemē ko neparastu, kas vēlāk izrādījās vismaz divu 14. līdz 17.gadsimta kuģu vraki.


"Mēs rakām pamatus, kad atradām lielus koka gabalus, un mēs nospriedām, ka tas var būt kaut kas interesants," sacīja būvniecības uzņēmuma "Metro Capital" vadītājs.
Uzņēmums par šo atradumu informēja kultūras mantojuma aizsardzības iestādes, kas tagad nodarbojas ar kuģu atlieku izpēti.
"Šodien mēs zinām, ka tur ir divi vraki, un varētu būt vēl viens, bet mēs vēl nezinām, mums jāturpina rakšana," sacīja Nacionālās mantojuma padomes pārstāvis.
Arheologs Prīts Lahi šo atradumu novērtēja kā nozīmīgu, norādot, ka tas ļaus iegūt plašāku informāciju par kuģu būvniecību iepriekšējos gadsimtos.
"Tolaik kuģu būvētāji izmantoja paši savas metodes - tās nebija ļoti zinātniskas. Nebija projektu zīmējumu kā šodien," ziņu aģentūrai AFP norādīja arheologs."

Pārpublicēts no: lat.mixnews.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru