piektdiena, 2015. gada 1. maijs

Pētot delfīnu pasauli - fotogrāfs Braiens Skerijs

  

Fotožurnālists Braiens Skerijs (Brian Skerry) ir specializējies jūras dzīvnieku un zemūdens pasaules fotografēšanā. Kopš 1998.gada viņš ir "Nacional Geographic Magazine" fotogrāfs, kurš atspoguļojis daudz dažādas tēmas. Tomēr Braiens Skerijs sadarbojas ne tikai ar "Nacional Geographic Magazine", bet arī ar daudziem citiem preses izdevumiem. Par saviem darbiem viņš saņēmis daudz godalgas.


Braiena Skerija unikālās fotogrāfijas atklāj ne tikai jūras skaistumu un noslēpumainību, bet arī palīdz pievērst uzmanību lietām, kas apdraud okeānus un to iemītniekus.
Trīs gadu desmitus pētot pasaules okeānus Braiens Skerijs rada stāstus, kas palielina cilvēku izpratni par jūru. "Okeāni ir nelaimē. Ir vairākas nopietnas problēmas, kuras, pēc manām domām, ļoti daudzi cilvēki neizprot," uzskata Braiens Skerijs. Viņš atzīst, ka meklē jaunus veidus, rakursus kā stāstot par okeānu izcelt arī tā problēmas. "Fotogrāfijas var kļūt par ļoti spēcīgu instrumentu, kas veicina pārmaiņas."
Šī gada maija "Nacional Geographic Magazine" numurā tiek stāstīts par delfīnu inteliģenci un rakstu papildina unikālas Braiena Skerija fotogrāfijas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru