sestdiena, 2015. gada 8. augusts

Pie Skotijas krastiem novērotas apmēram 100 milzu haizivis

Foto: scotsman.com 

Pie Mall salas (Isle of Mull) Skotijā novērotas apmēram 100 milzu haizivis (basking shark (Cetorhinus maximus)). Tas izdevās "Sea Life Surveys" - kompānijai, kas vairāk kā 30 gadus nodarbojas ar vaļu, delfīnu un haizivju vērošanu izstrādājot speciālas izpētes un izglītojošās programmas. 


Milzu haizivis tika vērotas izmantojot bezpilotu lidaparātu. Bez tam haizivis tika filmētas arī to ierastajā vidē zem ūdens. 

Foto: scotsman.com 
Kā izsvēra "Sea Life Surveys" vadītājs Ričards Dērbijs (Richard Darby) - "Mēs pirmo reizi izmantojām bezpilotu lidaparātu un rezultāts bija pārsteidzošs." 
Jāatzīmē, ka konkrētā teritorija ir zināma kā haizivju iecienīta pulcēšanās vieta tieši vasaras mēnešos. 


"Pašlaik te ir pilns ar milzu haizivīm. Skati ir ļoti iespaidīgi," teica Dērbijs, atzīmējot, ka nesen izdevies novērot tiešām ļoti milzīgu milzu haizivi - tā bijusi gandrīz tikpat gara kā viņu laiva - apmēram 13m.

Foto: scotsman.com 
Džeimss Feirbeins (James Fairbairn), kurš vadīja dronu, uzsvēra arī zem ūdens uzņemtā materiāla vienreizību, kā arī atzīmēja bezpilotu lidaparāta sniegtās lieliskās iespējas: "Drons ļāva mums filmēt no dažādiem rakursiem un iegūt vairākus fantastiskus kadrus."


Info: www.scotsman.com 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru