trešdiena, 2016. gada 20. janvāris

Arubas zemūdens pasaule



Aruba ir 33 km gara un 9 km plata sala Mazo Antiļu salu grupas rietumos, Karību jūras dienvidos, aptuveni 27 km uz ziemeļiem no Paragvanas pussalas, kas atrodas Venecuēlā, un 68 km uz rietumiem no Kirasao. Salas platība ir 193 km², bet iedzīvotāju skaits 2009. gadā bija aptuveni 103 tūkstoši. Aruba kopā ar Nīderlandi, Sintmārtenu un Kirasao veido Nīderlandes karalisti. Salas galvaspilsēta ir Oranjestade. 1986. gada 1. janvārī Aruba atdalījās no Nīderlandes Antiļām. Augstākie punkti ir Jamanota (188 m vjl.) un Oibergs (165 m). Aptuveni 18% no salas platības aizņem Arikoku nacionālais parks. 


Arubā valda galvenokārt sauss tropu klimats. Gada vidējā temperatūra ir 28 °C, as nedaudz svārstās atkarībā no sezonas. Dienas temperatūras amplitūda ir aptuveni 4 °C. Vidējais nokrišņu daudzums gadā ir tikai 432 mm, no kuriem vairums nokrīt oktobrī un novembrī. Arubu ļoti reti skar tropiskie cikloni.
Salas baltās pludmales, zaļās palmas un kristāldzidrais ūdens padara Arubu par iecienītu tūrisma galamērķi. Protams, daiveri iecienījuši krāsaino Arubas zemūdens pasauli. Ja jūra ir mierīga, tajā redzamība sniedzas līdz pat 100 metru dziļumam. 

Info: Wikipēdija 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru