svētdiena, 2017. gada 22. janvāris

Atrasti Slokas karjerā noslīkušie daiveri

Foto: VUGD


Šodien 22.janvārī vēlā pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta nirējiem Slokas karjerā beidzot izdevies atrast divus ceturtdien pazudušos daiverus. 


Kā VUGD ziņoja savā Twiterkontā: "Šodien neilgi pēc plkst 17.00 izdevās atrast abus cilvēkus, kuri ceturtdien bija devušies nodarboties ar zemledus niršanu Slokas karjerā."
Policija informāciju par diviem Slokas karjerā zem ledus pazudušiem daiveriem saņēma ceturtdien, 19.janvāra pēcpusdienā. Nekavējoties tika uzsākti meklēšanas darbi, kuros iesaistījās arī Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta nirēji. Pazudušie daiveri - 1971.gadā dzimis vīrietis un 1976.gadā dzimusi sieviete - tika meklēti vairākas dienas un tikai šodien glābējiem izdevās atrast abus bojāgājušos. 
Lai atrastu zem ledus pazudušos daiverus VUGD glābējiem Slokas karjera ledū nācās izcirst daudzus āliņģus - to prasīja meklēšanas specifika - pazudušos iespējams meklēt apmēram 20m rādiusā ap āliņģi. Meklēšanas darbus arī apgrūtinājis 10 - 15 cm biezais ledus, kas mazinājis redzamību zem ūdens, šī iemesla dēļ nācies ievērot arī īpašus drošības pasākumus.

Info: VUGD 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru