sestdiena, 2016. gada 18. jūnijs

Baltijā augstākais akvārijs atrodas Lietuvā

Foto: visitlithuania.net


Kauņā (Lietuva) esošajā iepirkšanās un atpūtas centrā "MEGA" (Islandijos 32) ikviens apmeklētājs var vērot visdažādākās tropu zivis, tai skaitā arī haizivis. Šeit atrodas Baltijā augstākais jūras akvārijs. 



Foto: visitlithuania.net
Kauņā esošais jūras akvārijs ir 10m augsts, 4m plats un 11m garš. Tā apjoms ir 170 000 litru. Bez tam tas ir ne tikai augstākais akvārijs Baltijā, bet arī viens no desmit augstākajiem akvārijiem pasaulē. Lietuvā tas arī kļuvis par vienu no ievērojamākajiem apskates objektiem. 
Akvāriju veidoja speciālisti no ASV, Austrālijas, Dienvidāfrikas un Lietuvas. Darbs aizņēma 3 mēnešus. Akvārija izveidē izmantotas 90t akrila plākšņu un 20t nerūsējošā tērauda. Kauņas akvārija sienu biezums sasniedz 30cm.
Iepirkšanās un izklaides centra "MEGA" akvārijā mīt vairāk kā 30 dažādu sugu zivis no Atlantijas okeāna, Indijas okeāna, Klusā okeāna, Sarkanās jūras, Vidusjūras un Karību jūras. Kopumā akvārijā peld vairāk nekā 800 tropu zivis un sešas haizivis. Akvārijā skatāmie koraļļi nāk no Dienvidāfrikas Republikas.
Par haizivīm un citām zivīm rūpējas profesionāla biologu un daiveru komanda. Bez tam, "MEGA" apmeklētājiem katru dienu 10:00 un 17:00, bet sestdienās 13:00 ir iespējams vērot haizivju un zivju barošanu. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru