otrdiena, 2016. gada 20. septembris

8 padomi kā ekonomēt gaisu daiva laikā

Foto: leisurepro.com


Portāls ScubaDiving.com piedāvā 8 padomus, kā ekonomēt gaisu daiva laikā.


1. Esiet siltumā.
Ja jūs nirstat bez hidrotērpa, jūsu ķermeņa siltums silda okeānu nevis jūs, ķermenis ātrāk atdziest. Tas viss veicina vielmaiņu un skābekļa daudz ātrāku sadegšanu. Tāpēc eksperimentējiet ar dažādiem hidrotērpa biezumiem, lai atrastu savu komforta līmeni un nenonāktu otrā galējībā - pārkaršanā.

2. Kustieties lēnām.
Ātras, krasas kustības liek patērēt daudz vairāk gaisa. 

3. Skatīties, bet neaiztikt!     
Spēcīgi vēzējoties ar rokām gar koraļļiem vai mēģinot noturēt neitrālu peldspēju virs kāda apskatāma zemūdens objekta arī tiek palielināts gaisa patēriņš.

4. Atsvaru daudzums un izvietojums.
Nepareizs atsvaru izvietojums palielina ūdens pretestību un palielina gaisa patēriņu. Izmēģiniet dažādu atsvaru daudzumu un to izvietojumu, iemeklējot sev labāko atsvaru konfigurāciju.

5. Cik lēni ir lēni?
Mēģiniet elpot kā to dara daivgids. Ieelpojiet 5 līdz 7 sekundes un izelpojiet 6 līdz 8 sekunžu periodā. Šādi trenējoties jūsu elpošanas temps kļūs lēnāks un pēc kāda laika vairs nevajadzēs skaitīt līdzi ieelpojot un izelpojot.

6. Reversā pauze.
Veiciet nelielu pauzi ieelpas cikla augstākajā punktā - nevis kā ierasts atrodoties virs ūdens, kad iepauzēts tiek elpošanas cikla zemākajā punktā. Iepauzējot elpošanas cikla augšējā punktā organismam tiek dota iespēja uzņemt vairāk skābekļa no ieelpotā gaisa. Trenējieties baseinā!

7. Ierobežojiet gaisa plūsmu.
Izmēģiniet - aizlieciet regulatora iemutim priekša mēli un velciet gaisu gar mēles sāniem. Šāds mākslīgi radīts šķērslis liks jums elpot daudz lēnāk. Ieteicams arī noregulēt regulatora gaisa plūsmu. 

8. Trenējieties.
Kā jebkurā sporta veidā, iemaņas rodas treniņu rezultātā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru