ceturtdiena, 2018. gada 5. jūlijs

Pieci padomi kā izvairīties no ārkārtas situācijām zem ūdens

Foto: scubahive.com


Portāls ScubaDiving.com apkopojis piecus ieteikumus, kas palīdzētu daiveriem rīkoties ārkārtas situācijās zem ūdens. 


Kaut arī reti, tomēr ārkārtas situācijas zem ūdens var notiks un arī notiek. Tāpēc portāls ScubaDiving.com piedāvā padomus, kas palīdzēs daiveriem būt gataviem ārkārtas situācijām.
* Attīstiet pašpārliecinātību. 
Atcerieties, jūs nevarat palīdzēt citiem, ja nevarat palīdzēt sev. Zinot, ka spēsiet pats sev palīdzēt, būs kā pirmais solis gatavībai reaģēt ārkārtas situācijā zem ūdens. "Rescue Diver" kurss ir lielisks veids kā pilnveidot savas prasmes un pārliecību.
* Rūpējieties par savu niršanas ekipējumu. 
Problēmas ar ekipējumu visbiežāk rada ārkārtas situācijas zem ūdens, tāpēc jācenšas no šīm problēmām izvairīties. Regulāri veiciet sava regulatora un peldspējas kompensatora pārbaudi, pārbaudiet vai maskas un pleznu stiprinājumi nav bojāti, un vienmēr veiciet ekipējuma pārbaudi pirms došanās ūdenī.
* Sekot plānam. 
"Plānojiet daivu un nirstiet pēc plāna" nozīmē daudz vairāk kā tikai ievērot niršanas profilu. Tas nozīmē - izprast problēmas ar kurām jūs iespējams varat saskarties daiva laikā un būt pārliecinātam par ikvienu, ar kuru jūs dodaties zem ūdens - vai viņam ir atbilstošas prasmes un ekipējums.
* Esiet aktīvi.
Atcerieties, ka labākais veids kā tikt galā ar ārkārtas situāciju ir apturēt to pirms tā  ir sākusies. Vērojiet savu badiju vai grupu, lai laicīgi pārtvertu trauksmes norādes, piemēram, daiveris ar plati ieplestām, neko neredzošām acīm var būt tuvu panikas lēkmei. 
* Ziniet savu atkāpšanās ceļu.
Krīzes situācijā jūsu galvenā prioritāte ir pēc iespējas ātrāk un drošā veidā izvest sevi un cietušo no ūdens. Nirstot no krasta tas nozīmē zināt kā sasniegt jūsu izejas punktu peldot virs ūdens. Nirstot no daivbota - apmācīt apkalpi kā rīkoties ārkārtas situācijās. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru