trešdiena, 2018. gada 12. septembris

5 padomi kā labāk rūpēties par hidrotērpu

Foto: surfer.com


Lai hidrotērps kalpotu ilgi ir svarīgi zināt, kā labāk pat to rūpēties. Īpaši jāatceras, ka pēc niršanas hidrotērpu nedrīkst atstāt tiešos saules staros vai ievietot pārkarsētā automašīnā.


Portāls SportDiver.com apkopojis piecus ieteikumus, kā labāk rūpēties par savu "slapjo" hidrotērpu.
* Pēc daiva centieties pēc iespējas ātrāk iemērkt hidrotērpu tvertnē ar vēsu vai remdenu saldūdeni. Šim nolūkam nederēs karsts ūdens, jo šādā ūdenī iemērkts hidrotērps var zaudēt elastību. Skalojot hidrotērpu, ūdenim var nedaudz pievienot pārtikas sodu vai speciāli hidrotērpiem domāto mazgāšanas līdzekli (atcerieties - nekad neizmantojiet balinātāju!). Viegla mazgāšanas līdzekļa lietošana palīdzēs novērst nepatīkamas smakas rašanos hidrotērpā. Mērcējiet hidrotērpu apmēram 30 minūtes, tad to izgrieziet ar iekšpusi uz āru un turiet ūdenī vēl 30 minūtes. Pa šo laiku varat ar zobu birstīti iztīrīt hidrotērpa rāvējslēdzējus un "lipīgos" aizdares elementus.
* Kad hidrotērps ir izmērcēts, to nepieciešams rūpīgi - gan no ārpuses, gan iekšpuses - noskalot ar šļūteni.
* Pēc tam uzkariet hidrotērpu ar iekšpusi uz āru uz plata pakaramā (standarta šaurie pakaramie neder, jo tie veido rievas hidrotērpa plecu daļā) un novietojiet žūt tāda vietā, kur hidrotērps neatradīsies tiešos saules staros. Kad hidrotērps izžuvis, izgrieziet to uz labo pusi un atstājiet līdz pilnīgai izžūšanai.
* Kad hidrotērps pilnībā izžuvis (ir sauss gan no ārpuses, gan iekšpuses) pārbaudiet vai tam nav kādi plīsumi, īpaši jāpārbauda vīles. Nepieciešamības gadījumā uzlieciet papildus šuves vai ielāpus. Lai to izdarītu izmantojiet noturīgus neilona diegus vai pielīmējiet neoprēna ielāpus ar speciālo neoprēna līmi. Pārbaudiet arī hidrotērpa rāvējslēdzēju.
* Pirms novietošanas glabātuvē - ieeļļojiet hidrotērpa rāvējslēdzēju un, ja iespējams, atstājiet to uz pakaramā. Ja tas nav iespējams, tad viegli salokot novietojiet to plauktā, pa vidu liekot vai nu saburzītas avīzes, vai vecus t-kreklus - tādā veidā hidrotērps saglabās formu un tam neveidosies izteikti locījumi. Bez tam pārliecinieties lai uz salocītā hidrotērpa netiktu uzlikts kaut kas smags, kas varētu veidot locījumus vai saspiedumu, tādējādi konkrētajās vietās radot neoprēna bojājumus. Atcerieties arī to, ka hidrotērpu vēlams uzglabāt telpā ar konstantu temperatūru. 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru