svētdiena, 2018. gada 30. septembris

Padomi, kā pareizi uzvilkt "sauso" hidrotērpu

Foto: naseworldwide.org


Lai uzvilktu "sauso" hidrotērpu būs nepieciešams nedaudz vairāk laika nekā uzvelkot "slapjo" hidrotērpu, tas būs jādara uzmanīgāk un būs nepieciešama arī pārinieka palīdzība.


* Svarīgi atcerēties - ja ārā ir silts, tad, lai izvairītos no pārkaršanas, "sauso" hidrotērpu ieteicams uzvilkt tieši pirms ieniršanas. Toties, ja ārā ir auksts, tad jutīsieties daudz komfortablāk, jau laicīgi uzvelkot "sauso" hidrotērpu vai vismaz tā siltinātāju.
* "Sausais" hidrotērps jāvelk ļoti rūpīgi un akurāti. Pulksteņus, gredzenus ar asām malām un citas tamlīdzīgas rotas ieteicams jau laicīgi noņemt, jo, velkot hidrotērpu, šādas rotas var aizķert un saplēst manšetes.
* Secība, kādā tiks uzvilkts "sausais" hidrotērpu, būs atkarīga no konkrētā hidrotērpa modeļa, īpaši no rāvējslēdzēja atrašanās vietas. Tāpēc svarīgi ir rūpīgi izlasīt  konkrētā "sausā" hidrotērpa lietošanas instrukciju vai konsultēties pie instruktora.
* Velkot "sausā" hidrotērpa bikšu daļu, pārliecinieties, vai siltinošā veļa un zeķes neveido neērtas krokas. Ja hidrotērpam ir savelkošās gumijas, tad uzvelkot hidrotērpu gumijām ir jābūt priekšpusē.
* Vairums "sauso" hidrotērpu modeļu ir veidoti tā, lai vispirms būtu jāuzvelk piedurknes, un tikai pēc tam pār galvu tiek uzvilkts pārējais hidrotērps. 
* Tad, kad pār galvu tiek pārvilkts hidrotērps, piespiediet zodu pie kakla, lai tādā veidā izvairītos no kakla skriemeļu saspiešanas bīstamības.
* Pārliecinieties, vai visas manšetes ir kārtībā, vai zem tām nav pakļuvuši dubļi vai mati.
* Lai aiztaisītu "sausā" hidrotērpa rāvējslēdzēju labāk palūgt palīdzību pāriniekam. Ja rāvējslēdzējs ir uz muguras vai uz pleciem, tad izstiepiet rokas uz sāniem, lai tādā veidā rāvējslēdzējs iztaisnotos un tajā nebūtu locījumu. Aiztaisot rāvējslēdzēju, centieties izvairīties no krasām raujošām kustībām. Ar lēnām, plūstošām kustībām aiztaisiet rāvējslēdzēju līdz pašam galam, šajā laikā rūpīgi sekojiet, lai zem rāvējslēdzēja neiekļūtu diegi, smiltis vai citi netīrumi.
* Uzvelkot "sauso" hidrotērpu nepieciešams no tā izlaist arī lieko gaisu. Lai to izdarītu, apņemiet sevi ar rokām, pietupieties un nedaudz atvelciet kakla manšeti. Hidrotērps apņems akvalangista ķermeni blīvāk. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru