otrdiena, 2015. gada 15. septembris

Sony: nelietojiet mūsu ūdensdrošos viedtālruņus zem ūdens

Foto: xperiaz5sony.com

Sliktas ziņas tiem, kas ieplānojuši savu Xperia Z5 viedtālruni ņemt līdzi zem ūdens - kompānija Sony izplatījusi paziņojumu, kurā norādījusi uz izmaiņām viņu ražoto viedtālruņu lietošanā, uzsverot, ka neiesaka tos ņemt līdzi zemūdens piedzīvojumos - ja jūs to darāt, tad tikai uz savu atbildību. 


Ūdensdrošais faktors ilgu laiku bija Sony Xperia sērijas pamatakmens un modelim Z5 bija augstākais iespējamais ūdens un putekļu noturības reitings IP68. Tas nozīmēja, ka Sony Xperia Z5 bija testēts iegremdējot to 1,5m dziļumā saldūdenī uz 30 minūtēm.
Tagad Sony nostāja ir mainījusies un savā internetvietnē kompānija norādījusi: "IP reitings mūsu viedtālruņiem tika veikts laboratorijas apstākļos gaidīšanas režīmā, tāpēc neiesakām tos lietot zem ūdens."
Foto: digitaltrends.com
Citiem vārdiem sakot - Sony nevar garantēt, ka, peldēšanās laikā uzņemot fotogrāfijas ar savu viedtālruni, tas netiks bojāts - jo viedtālruņi nav pārbaudīti visās iespējamās situācijās. Tomēr šīs sērijas modeļi joprojām ir vieni no labākajiem ūdensdrošajiem viedtālruņiem. 
Kā paskaidrojis Sony pārstāvis - ir daudz dažādi apkārtējās vides faktori, kurus kompānija nevarēja izvērtēt testēšanas laikā. "Tāpēc mēs neiesakām iegremdēt Xperia Z5 ūdenī."
Atjaunotās vadlīnijas attiecas uz visiem trim Xperia Z5 modeļiem - pilnībā ar tām var iepazīties oficiālajā Sony internetvietnē. 
"Xperia Z5 ir ūdensdrošs un aizsargāts pret putekļiem, tāpēc neuztraucieties, ja tas nonākot lietu viedtālrunis salīs, vai arī jūs vēlēsieties zem krāna noskalot no tā netīrumus, bet atcerieties: visiem portiem un atverēm jābūt pilnībā aizvērtām. Jums nevajadzētu pilnībā iegremdēt viedtālruni zem ūdens vai pakļaut to jūras ūdens, sālsūdens, hlorēta ūdens vai šķidrumu, piemēram, dzērienu ietekmei. Ļaunprātīga un nepareiza viedtālruņa izmantošana novedīs pie garantijas atsaukšanas", norāda Sony.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru