ceturtdiena, 2017. gada 11. maijs

Daiveri Tampas piekrastes ūdeņus attīra no krellēm

Foto: tampabay.com


ASV Floridas štata Tampas pilsēta slavena ar to, ka te kopš 1904.gada ik gadu norisinās pavasara festivāls "Gasparilla". Tampas pavasara festivāls ir veltīts pirātu tēmai. Un tā kā pilsēta atrodas Meksikas līča piekrastē, tad, protams, festivāla parāde ietver arī pirātu burinieka ierašanos un pirātu izcelšanos krastā.


Neiztrūkstoša "Gasparilla" sastāvdaļa ir krelles, kuras parādes dalībnieki ļoti lielā daudzumā met skatītājiem. Protams, ne visas kreļļu virtenes sasniedz skatītājus, ļoti daudzas nonāk ūdenī, kur no košām rota tās pārvēršas par atkritumiem, kas nodara kaitējumu ne tikai zemūdens pasaules iemītniekiem, bet jūras putniem.
Aprīļa beigās Tampas universitātes jūras bioloģijas studenti sarīkoja Seddona kanāla gultnes attīrīšanu no pavasara festivāla laikā ūdenī nonākušajām krellēm. Šis nebija no vieglākajiem uzdevumiem, jo zem ūdens redzamība bija diezgan slikta, kā arī atrastās krelles nācās uzmanīgi atsvabināt no akmeņiem un koraļļiem cenšoties tās nepārraut. Rezultātā studentiem izdevās zem ūdens savākt 45 kilogramus rotu.
Tampas pavasara pirātu festivāla "Gasparilla" tradīcija aizsākās 1904.gadā. Festivāls norisinās janvāra beigās un tas veltīts mītiskam spāņu pirātam Hosē Gasparam (José Gaspar), kurš zināms arī kā Gasparilla, viņš darbojies Dienvidrietumu Floridā 1800-to gadu sākumā. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru