trešdiena, 2017. gada 31. maijs

Kruīza kuģa avārija Raja Ampat rifā var izmaksāt £350 miljonus

Foto: en.tempo.co


Britu kruīzu kuģu operatoram "Noble Caledonian", kura kuģis marta sākumā ietriecās vienā no Raja Ampat (Indonēzija) populārajām niršanas vietām - Kri rifā, piespriests milzīgs naudas sods, kas pielīdzināms 350 miljoniem Britu mārciņu.


Foto: news.mongabay.com

Indonēzijas Vides un mežsaimniecības ministrija soda naudas apmēru tūroperatoram "Noble Caledonian" aprēķinājusi ņemot vērā kaitējumu, kas nodarīts Raja Ampat ekosistēmai, ekonomikai un sabiedrībai, ekosistēmas atjaunošanas izmaksas un iesaistīto zaudējumu prasību izmaksas. Tas viss sastāda 6 triljonus Indonēzijas rūpiju jeb 350 miljoniem Britu mārciņu. 

Karte: bbc.com

Ministrija norādījusi, ka kruīza kuģim MV "Caledonian Sky" šī gada 3.martā bēguma laikā ietriecoties Kri rifā tika bojāti 18 882m² rifa, no tiem 13 270m² rifa teritorijas tika pilnībā iznīcināti. Brīdī, kad kuģis uzskrēja rifam, uz tā bija 120 pasažieri un 70 apkalpes locekļi.

MV "Caledonian Sky" / Foto: kimberleywilderness.com.au

"Noble Caledonian" ir izplatījusi paziņojumu, norādot, ka sadarbojas ar Indonēzijas valdību, lai vienotos par "taisnīgu un reālistisku" finanšu risinājumu nodarīto zaudējumu segšanai. Acīmredzot summa, kas atrunāta ar kuģa apdrošināšanas kompāniju "SPICA" bijusi daudz mazāka.
Indonēzijas valdība strikti pastāv uz savu, atzīstot, ka pārrunas var ieilgt, un nevēlas samazināt nodarītā zaudējuma atlīdzības apmērus.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru