ceturtdiena, 2017. gada 4. maijs

Signālierīces daivingā

Foto: google


Viens no lielākajiem daiveru murgiem ir nonākt situācijā, kad tu esi tālu no daivbota un apkalpe tevi neredz. Tieši tāpēc ikvienam daivierim ir jāzina kā izmantot dažādas virsūdens signālierīces - tās palīdzēs izglābties.


1. Esiet saskatāms un sadzirdams.
Dodoties nirt vienmēr ņemiet līdzi virsūdens signālierīces, kā minimums, daiverim dodoties nirt līdzi būtu jābūt piepūšamajai bojai un svilpei, noderēs arī neliels spogulītis gaismas signālu raidīšanai, ķīmiskās gaismas nūjiņas, arī skaņas signālierīce, kas pievienota pie inflātora šļūtenes. 


Foto: divebuzz.com

2. Negaidiet.

Ja esat nonācis situācijā, kad paša spēkiem vairs netiekat līdz daivbotam, nekavējoties piepūtiet boju un centies pievērst daivbota komandas uzmanību. Izmantojiet skaņas signālierīces, piemēram, svilpi, kā arī, ja to ļauj laika apstākļi, raidiet ar spogulīti gaismas signālus uz daivbotu.

3. Turiet boju taisni un augstu.
Jo tālāk jūs atrodaties no daivbota, jo grūtāk jūs būs saskatīt, īpaši, jā jūrā ir lieli viļņi. Signālierīce (boja), kas atrodas pēc iespējas augstāk, palielinās jūsu iespēju izglābties. Tieši tāpēc piepūšamajai bojai jābūt vismaz 2m garai, 3m gara boja būs vēl labāks variants.

Foto: danintranet.org

4. Iezīmējiet jūsu atrašanās vietu.
Ir daivi, īpaši safari driftdaivi, kad jums līdzi "jāvelk" marķierboja. Tā ir signālboja, kas piestiprināta pie virves un spoles un daiva laikā tā peld virs daiveriem, tādā veidā ļaujot daivbota kapteinim sekot daiveru grupas virzienam. 

5. Gaismas nakts daivos.
Dodoties nakts daivā nepieciešams izmantot dažādas papildus gaismas, tai skaitā gaismas nūjiņas. Tās var būt piestiprinātas pie jūsu bojas, tā padarot jūs redzamākus. Gaismas nūjiņas var būt piestiprinātas arī pie jūsu ekipējuma. Lai pievērstu daivbota apkalpes uzmanību var izmantot arī lukturi. Ar lukturi raida gaismas starus bota virzienā tā ziņojot apkalpei par savu atrašanās vietu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru