piektdiena, 2017. gada 6. oktobris

360° virtuālais daivs uz "Thistlegorm" vraku

Attēls: divers24.pl


Pirms 76 gadiem 6.oktobrī Sarkanajā jūrā nogrima "SS Thistlegorm", šodien atzīmējot šo gadadienu atvērta tīmekļa vietne, kurā iespējams virtuāli ienirt uz šo pasaulē slaveno vraku. Lai virtuālais daivs būtu vēl iespaidīgāks, izmantotas 3D tehnoloģijas.


Attēls: peeblesshirenews.com

Virtuālais projekts "Thistlegorm Project" ir viens no pagaidām lielākajiem fotogrammetriskiem darbiem, kas veltīts nogrimušajiem kuģiem. Apmēram 3 hektārus liela teritorija tikusi dokumentēta vairāk kā 24 000 augstas izšķirtspējas fotogrāfijās, kuras uzņemtas 12 daivu laikā. Fotografējot zem ūdens pavadītas apmēram 14 stundas.
Virtuālajā tūrē "Thistlegorm" vraks apskatāms ne tikai no ārpuses, bet arī iekšējās tilpnes, kajītes un krava. Zemūdens fotogrammetrija ļāvusi rekonstruēt 32m dziļumā esošo vraku 3D formātā.

Foto: theguardian.com

"Thistlegorm Project" ir pirmais šāda veida projekts, kas izmanto 360° video.
Viens no projekta vadītājiem dr.Džons Hendersons (Dr. Jon Henderson) norādījis, ka lai arī "Thistlegorm Project" palīdzēs daiveriem plānot savas ieniršanas un varas iestādēm uzraudzīt nogrimušo kuģi, tomēr projekts galvenokārt domāts ne-daiveriem, cilvēkiem, kas nenodarbojas ar daivingu, lai viņi varētu iepazīt šo nogrimušo kuģi.
"Pateicoties 360° video mēs tagad varam doties ekskursijā pa vraku, tā ir iespēja iepazīt vraku tieši tāpat, kā to dara daiveri," uzsvēra dr.Hendersons.
Ar "Thistlegorm Project" 360° zemūdens video var iepazīties šeit.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru