svētdiena, 2017. gada 1. oktobris

Traģiski beidzas vairāki daivinga rekordu mēģinājumi

Foto: google.com


Septembris bijis traģisks mēnesis diviem niršanas rekordu mēģinājumiem Eiropā. Viena traģēdija norisinājās Itālijā, otra - Grieķijā. Abos gadījumos nirēji gāja bojā mēģinot uzstādīt jaunus dziļuma rekordus.  


Foto: Vaclavs Laiko / diveright.ru
22.septembrī tehniskais daiveris no Polijas Vaclavs Leiko (Waclaw Lejko) Itālijā, Gardas ezerā mēģināja sasniegt 275m dziļumu, tā pārspējot Luka Pedrali (Luca Pedrali) uzstādīto dziļuma rekordu 264m. Kad pazīstamais poļu daiveris noteiktajā laikā neparādījās kārtējā balonu maiņas pieturā, komanda vērsās pie glābšanas dienestiem. Glābšanas darbos tika iesaistīts arī tālvadības zemūdens aparāts, tieši ar tā palīdzību 231m dziļumā tika atrasts bojā gājušais nirējs. Traģēdijas iemeslus izmeklē Itālijas policija. 
38 gadus vecais Vaclavs Leiko bija Belostokas "Białowieża Divers Club" dibinātājs. Leiko divas reizes bija labojis dziļuma rekordu - 16.jūnijā viņš bija sasniedzis 233m dziļumu, bet 27.augustā - 249m dziļuma atzīmi.
Foto: Teodora Balabanova / diveright.ru
Bet 24.septembrī bojā gāja bulgāru tehniskā nirēja Teodora Balabanova (Theodora Balabanova). Šī traģēdija notika Grieķijā, Toroneos līcī (Toroneos Bay) Egejas jūrā, kad Balabanova mēģināja pārspēt dziļākā daiva rekordu sievietēm. Viņa bija ieplānojusi sasniegt 231m lielu dziļumu, pārspējot esošo 211m dziļuma rekordu. Kamēr pilnīga informācija par šo nelaimes gadījumu vēl nav pieejama, ir zināms, ka Teodora Balabanova iznira ātrāk nekā plānots un gāja bojā straujas izniršanas rezultātā. Viņas vīrs un daivbadijs, ar kuru kopīgi tika veikts šis rekorda mēģinājums, arī ar dekompresijas pazīmēm nogādāts slimnīcā.
Teodora Balabanova bija 45 gadus veca, pieredzējusi nirēja. Viņai kopā ar vīru Grieķijā piederēja "Atlantis diving center".  


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru