otrdiena, 2015. gada 24. marts

Daži padomi daiveriem

Foto: getmorevacationideas.com

"Scuba Diving Magazine" regulāri savā Interneta portālā publicē padomus daiveriem, šeit ari daži no tiem: 


* Nenirstiet, ja daiva apstākļi jūs neapmierina, ja nejūtaties komfortabli. Ja esat nolēmis atteikties no daiva - neļaujiet citiem jūs ietekmēt, mainīt jūsu lēmumu.
* Ja zem ūdens jūs pārņem panika vai radušās problēmas ar elpošanu - apstājieties, ja iespējams, nostājieties uz gultnes un pieturieties pie kaut kā stabila, mēģiniet atslābināties un nomierināties. Elpojiet dziļi un mierīgi. Nogaidiet līdz jūsu elpa normalizējas un tikai tad turpiniet daivu. Ja tas neizdodas - pārtrauciet niršanu.
* Ja daiva laikā esat pazaudējis savu badiju vai grpu - atcerieties, ka meklēšanai jāvelta ne vairāk kā minūte, pēc tam jāiznirst un jau virs ūdens jāgaida pārinieks vai grupa.
* Esiet atbilstoši ekipēts plānotajam daivam. Atcerieties arī to, ka nirt ar nedrošu vai pat bojātu ekipējumu ir ļoti riskanti.
* Centieties regulāri atkārtot dažādus vingrinājumus zem ūdens - maskas attīrīšanu no ūdens, regulatora meklēšanu un attīrīšanu no ūdens, dažādu ekipējuma problēmu novēršanu, BCD piepūšanu bez inflatora palīdzības utt. 
* Apmeklējiet dažādus niršanas kvalifikācijas celšanas kursus, ja ilgstoši neesat niris - atjauniniet prasmes instruktora uzraudzībā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru