sestdiena, 2015. gada 7. marts

"Salem Express" vraks - video

Foto: orca-diveclub-safaga.com

Ēģiptē, Safagas tuvumā esošais pasažieru prāmja „Salem Express” vraks Saraknās jūras dzelmē atrodas kopš 1991.gada 16.decembra, kad atgriežoties no Saūda Arābijas prāmis uzskrēja Hyndman koraļļu rifam.


Prāmis tika uzbūvēts 1964.gadā Francijas kuģu būvētavā "La Seyne". Sākotnējais prāmja nosaukums bija "Fred Scamaroni" un tas pārvadāja gan pasažierus, gan transporta līdzekļus. Jāteic, ka kuģis laika gaitā vairākkārt mainīja nosaukumu - "Nuits Saint George", "Lord" un "Al Tahara Sinai", līdz 1988.gadā tas tika pārdēvēts par "Salem Express". 
Attēls: pattyschulz.de
„Salem Express” savu pēdējo reisu veica no Džidas (Saūda Arābija) uz Safagu (Ēģiptē). Lielākā daļa prāmja pasažieru bija svētceļnieki, kas atgriezās mājās no Mekas. Pēc oficiāliem datiem uz prāmja avārijas brīdī atradās 650 cilvēku – 578 pasažieri un 72 apkalpes locekļi, bet pēc citiem datiem – neoficiālas informācijas - pieļautais pasažieru skaits bijis pārsniegts gandrīz divas reizes.Navigācijas neprecizitāšu un ļoti slikto laika apstākļu rezultātā „Salem Express” uzskrēja uz Hyndman rifa. Sadursmes rezultātā prāmja priekšgals tika bojāts, radās spēcīga sūce un ūdens lielā ātrumā appludināja kravas tilpnes. Dažu minūšu laikā prāmis nogrima. Izglābties izdevās tikai 180 cilvēkiem. “Salem Express” tiek saukts arī par Sarkanās jūras “Titāniku”. 
Kuģa vraks atrodas 12m - 30m dziļumā. 
"Salem Express" vraka koordinātas: 26º39'01"N; 34º03'48"E 

            

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru