svētdiena, 2015. gada 8. marts

"Fazza freediving championship 2015" uzvar horvātu frīdaiveris

Foto: free-diving.ru

Laika posmā no 5. līdz 7.martam Dubajā norisinājās 7.Fazza frīdaivinga čempionāts (Fazza freediving championship). Čempionāta patrons ir Dubajas kroņprincis, Dubajas Sporta padomes priekšsēdētājs, šeihs Hamdans bin Mohammeds bin Rašids Al Maktums (Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum). Šogad čempionātā uzvarēja frīdaiveris no Horvātijas Gorans Čolaks (Goran Colak).


"Fazza championship" ir pasaulē pazīstams čempionāts, kas īpaši populārs Austrumu reģiona valstīs. Dubajas kroņprincis organizē "Fazza championship" sacensības dažādās disciplīnās, piemēram, "tradicionālā deja ar ieročiem", "šaušana no bises", "medības ar vanagiem", "medības ar dzinējsuņiem" u.c. 
Foto: free-diving.ru
Īpaša vieta "Fazza championship" ir atvēlēta frīdaivingam. Šajās sacensībās savu veiksmi cenšas izmēģināt pasaulē labākie frīdaiveri. Jāatzīmē, ka "Fazza freediving championship" noteikumi atšķiras no tiem, kādi pieņemti tradicionālajās frīdaivinga sacensībās. Fazza čempionātā frīdaiveriem ir jāaiztur elpa maksimāli ilgi pilnībā atrodoties zem ūdens, kā arī šajā laikā jāturas pie virves. Dziļums, kādā atrodas sportists nav būtisks, galvenais, lai frīdaivera ķermeni pilnībā segtu ūdens. Bez tam - šeit nav novērotāju, kuri frīdaiveri informē par zem ūdens pavadīto laika intervālu, nav iespējas atrasties pie baseina malas un iegremdēt ūdenī tikai seju. Aizliegts izmantot arī speciālu frīdaivinga ekipējumu - hidrotērpu, deguna "knaģi", brilles, zemūdens kompjūteru. Ir vienīgi peldkostīms vai peldbikses. 
Vēl arī tāda šo sacensību īpatnība - sportisti netiek dalīti pēc dzimuma. "Fazza freediving championship" vīrieši un sievietes sacenšas pēc vienādiem noteikumiem. 
"Fazza freediving championship 2015":
1.vieta - horvāts Gorans Čolaks (Goran Colak) - 8 minūtes 36 sekundes
2.vieta - horvāts Viļjano Zanki (Veljano Zanki) - 8 minūtes 4 sekundes 
Natālija Molčanova pie sava jaunā auto (Foto: free-diving.ru)
3.vieta - krieviete Natālija Molčanova (Natalia Molchanova) - 7 minūtes 38 sekundes. Natālija Molčanova arī kļuva par pirmo sievieti, kas ieguvusi tik augstu vietu Fazza frīdaivinga čempionātā.
Jāatzīmē, ka vairākkārtējais "Fazza freediving championship" uzvarētājs Branko Petrovičs šogad aizturēja elpu 10 minūtes un 20 sekundes, bet zaudēja samaņu un diemžēl tika diskvalificēts.  
Čempionāta uzvarētāji saņēma kausu daivinga maskas formā, kā arī vērtīgas balvas. Pirmo trīs vietu ieguvēji savā īpašumā saņēma dārgas automašīnas (1.vietas ieguvējs - Range Rover Sport Supercharged, bet 2. un 3.vietas ieguvēji - Nissan Patrol), bet sportisti, kuri ierindojās no 4. līdz 10.vietai, saņēma naudas balvas 2750 $ apmērā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru