svētdiena, 2017. gada 20. augusts

Daivinga maska - kas jāatceras pirms dodaties ūdenī

Foto: divezone.net


Daivinga maska nodalot nirēja acis no ūdens rada slēgtu gaisa telpu, kas ļauj daiverim normāli redzēt zem ūdens. Ja nebūtu daivinga maskas - zem ūdens viss būtu miglains un izplūdis, par to neteikti ir pārliecinājies ikviens daiveris, kad apmācību ietvaros nākas zem ūdens noņemt masku.


Protams, lai daivs būtu izdevies, par masku ir jārūpējas. Gan pirms došanās daivceļojumā, gan tieši pirms daiva - pārbaudiet masku, vai tai nav kādi bojājumi. 
Foto: travelsauro.com
Atcerieties, ja neesat maskas oriģinālo silikona siksniņu nomainījuši pret siksniņu no elastīga neoprēna, tad pirms doties nirt rūpīgi pārbaudiet silikona siksniņu - vai tajā nav kādas plaisas. Ja sarodat kaut vienu plaisiņu, nekavējoties nomainiet siksniņu. Plaisas daivinga maskas silikona siksniņā var daiva laikā novest pie siksniņas plīsuma un maskas pazaudēšanas. 
Tieši tāpat pārbaudiet arī maskas silikona ietvaru. Maskas ietvars ir viena no maskas problemātiskākajām daļām. Ja tas ir bojāts, maska daiva laikā var laist ūdeni un tas var nopietni traucēt niršanu. 
Jāņem vērā - jo ilgāk tiek lietota konkrētā maska, jo lielāka varbūtība, ka silikona ietvarā varētu būt kādi bojājumi.
Pārbaudiet arī visus maskas stiprinājumus, kas varētu salūzt, ieplīst vai arī būt uzkrājuši kādus gružus. Apskatiet maskas rāmi, vai tam nav redzamas nolietojuma pēdas, īpaši zonās, kas pieguļas maskas stiklam. 
Ja maska ir jauna neaizmirstiet pirms tam maskas stikla iekšpusi izmazgāt ar zobu pastu, tas palīdzēs novērst maskas svīšanu daiva laikā. Ja maskas svīšana tomēr atkārtojas, var izmantot arī speciālos pretaizsvīšanas (antifog) līdzekļus.
Un, protams, par sliktu noteikti nebūs arī rezerves maskas esamība dodoties nirt. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru