sestdiena, 2017. gada 19. augusts

Nirstot maskā ieplūst ūdens

Foto: youtube.com


Daiva laikā diezgan bieži var gadīties situācija, kad maskā ieplūst ūdens. Tam var būt dažādi iemesli - maska īsti nepieguļ daivera sejai, konkrētā maska jums neder, varbūt uz sejas ir palicis sauļošanās krēms vai zem maskas ir iekļuvusi kāda matu šķipsna, nu bet vīriešiem par iemeslu, kāpēc maskā ieplūst ūdens, var būt arī bārda vai ūsas. 


Lai izvairītos no situācijas, kad zem ūdens jums maskā nonāk ūdens, jāatceras:
* iegādājoties masku to pielaikojiet un izvērtējiet vai tā jums tiešām labi pieguļ. Tas notiek tā - pielieciet pie sejas masku un ievelciet elpu, maskai būtu cieši jāpieguļ sejai un nevajadzētu krist nost.
* gatavojoties daivam, ja lietots sauļošanās krēms, labāk noslaukiet seju vai pat to nomazgājiet.
* pirms daiva pārbaudiet vai maska nav bojāta, vai nav kādi plīsumi silikona ietvarā utt.
* uzliekot masku pārliecinieties vai zem tās nav palikusi kāda matu šķipsna.
Tas viss palīdzēs izvairīties no iespējamās ūdens ieplūšanas maskā daiva laikā. Bet ko darīt, ja maskā daiva laikā tomēr nonācis ūdens?
Šādā situācijā galvenais ir nepanikot. Atcerieties, ka jau pirmajās daivkursa nodarbībās tiek mācīts, kā rīkoties šādā situācijā, bez tam par to tiek atgādināts arī čekdaivos. 
Tātad:
* piespiediet ar roku maskas augšējo daļu pie pieres,
* caur regulātoru veiciet dziļu ieelpu,
* spēcīgi izelpojot caur degunu celiet galvu uz augšu.
Šajā laikā maskā nonākušajam ūdenim jāizplūst no maskas. Ja ar pirmo mēģinājumu viss ūdens no maskas nav izplūdis - atkārtojiet visas iepriekš aprakstītās darbības vēlreiz. Par to visu var pārliecināties šajā video:


Nu bet, ja ūdens tomēr turpina ieplūst maskā, tad labāk pārtrauciet daivu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru