trešdiena, 2017. gada 9. augusts

Ēģiptē Lielā baltā haizivs uzbrukusi tūristei

Foto: animalbox.ru


Aizvadītajā nedēļas nogalē Ēģiptē Sarkanās jūras piekrastē noticis haizivs uzbrukums snorkelētājai. Lielās baltās haizivs uzbrukumā nopietni cietusi tūriste no Austrijas.


Karte: redseaegypt.wordpress.com

Haizivs uzbrukums noticis 5.augustā kādā no Ēģiptes kūrortpilsētas Marsa Alam pludmalēm. Cietusī 20 gadus vecā tūriste no Austrijas pludmales piekrastes ūdeņos snorkelēja. Visvairāk no haizivs zobiem cietusi austrietes labā kāja. 
Uzreiz pēc haizivs uzbrukuma cietusī nogādāta privātklīnikā Marsa Alam, kur sniegta pirmā palīdzība. Vēlāk gan cietusī pārvesta tālākai ārstēšanai uz Austriju.
Marsa Alam oficiālo pārstāvju komentāros masu medijiem norādīts, ka "tūristes dzīvībai briesmas neraud" un novēlēta ātra un sekmīga izveseļošanās.
Pēc haizivs uzbrukuma Marsa Alam pludmales uz 48 stundām tika slēgtas.

Foto: beach-on-map.com

Laiku pa laikam haizivis piepeld pavisam tuvu Ēģiptes piekrastei. Tomēr uzbrukumi cilvēkiem notiek reti. 2010.gadā Šarm el Šeihas piekrastē vairākkārtēju Lielās baltās haizivs uzbrukumu rezultātā bojā gāja tūriste no Vācijas, bet vairāki cilvēki tika ievainoti. Tad haizivs uzbrukums tika reģistrēts 2015.gadā, kad El Kuseir haizivs uzbrukumā bojā gāja tūriste no Vācijas. 2016.gadā haizivju uzbrukumi Ēģiptes kūrortos netika reģistrēti.  

Foto: newsweek.com

Kā brīdina eksperti - visbiežāk haizivju agresiju izprovocē pašu tūristu neuzmanīgā rīcība. Tomēr tas nav attiecināms uz šo konkrēto gadījumu. Kā ziņots - nesen Sarkanajā jūrā nelikumīgi no nenoskaidrota kuģa tika izmesti aitu kautķermeņi, kas visticamāk tika vesti eksportam. Domājams aitas bija saslimušas un gājušas bojā tieši uz kuģa. Tas viss pievilina haizivis.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru