svētdiena, 2017. gada 27. augusts

Kā izvairīties no panikas daiva laikā

Foto: twitter.com/MonkeyDiving


Panika daiva laikā nav nekas neparasts. Īpaši šis apgalvojums attiecināms uz jaunajiem daiveriem, tomēr arī daiveri ar lielu pieredzi var nonākt situācijā, kad zem ūdens viņus pārņem panika. Diemžēl panika zem ūdens var būt ļoti bīstama, pat nāvējoša. Lai daiva laikā saglabātu mieru, ievērojiet tālāk aprakstītos padomus.


* Izstrādājiet avārijas situāciju rīcības plānu.
Labākais veids, kā izvairīties no panikas daiva laikā, ir izstrādāt plānu kā rīkoties visdažādākajās iespējamajās avārijas situācijās zem ūdens. Izstrādājiet rīcības plānu, piemēram, kā rīkoties haizivs uzbrukuma gadījumā, ko darīt, ja kāda no jūsu ekipējuma sastāvdaļām daiva laikā pārstāj darboties vai kā rīkoties, ja esat pazaudējis savu badiju. Pirms katra daiva pārdomājiet to, kā rīkoties dažādās problēmsituācijās. Tas palīdzēs problēmu gadījumā saglabāt mieru un rīkoties. 
Atcerieties arī laiku pa laikam izspēlēt šādas problēmsituācijas kopā ar daiveriem ar kuriem kopā nirstat. Regulāri atkārtojot, kā rīkoties ekstremālās situācijās zem ūdens, palīdzēs veiksmīgi risināt reālas problēmas daiva laikā.

Foto: divein.com
* Atcerieties par elpošanu.
Viena no nozīmīgākajām prasmēm, kas palīdzēs jums izvairīties no panikas daiva laikā, ir spēja jebkurā krīzes brīdī atcerēties elpot. Varat izmantot "one, Mississippi, two, Mississippi…" metodi - tā ļaus pārliecināties, ka jūsu elpa ir gara un vienmērīga. Nonākot problēmsituācijā vispirms apstājieties un veiciet pāris dziļas ieelpas, atcerieties, ka zināt kā rīkoties un rīkojieties.  

* Ziniet, kāds ir panikas pazīmes.
Ķermenis dod signālus, kad pietuvojas panika. Sirds ritms palielinās. Jūs sākat sekli un ātri elpot. Var sākt šķist, ka trūkst gaisa. Var parādīties drebuļi vai "tauriņi" vēderā. Protams, cilvēki ir dažādi, katram ir savas panikas pazīmes.Zinot kā jums izpaužas panika un saņemot šādus brīdinājuma signālus jūs spēsiet pareizi rīkoties - pietiks ar minūti, lai nomierinātos un veiktu dziļas ieelpas.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru