ceturtdiena, 2017. gada 28. septembris

Kā uzvilkt „sauso” hidrotērpu

Foto: dive.is


„Sausais” hidrotērps ir labākais variants, ja plānojat niršanu tādās planētas daļās, kur nevalda tropiskais klimats. Šī tipa hidrotērpi ne tikai pilnībā izolē cilvēka ķermeni no ūdens un tātad labāk saglabā siltumu, bet arī atbrīvo daiveri no nepieciešamības pārģērbties un apģērbties aukstumā. Protams, lai nirtu "sausajā" hidrotērpā, ir jāapgūst speciāls kurss, kurā iemāca pareizi nirt tieši ar šādā ekipējumā. Bez tam "sausā" hidrotērpa uzvilkšanai ir arī sava specifika.


Foto: sportdiver.com
Lai uzvilktu „sauso” hidrotērpu ir nepieciešams nedaudz vairāk laika nekā uzvelkot „slapjo” hidrotērpu, bez tam ļoti iespējams būs nepieciešama arī pārinieka palīdzība.
Ja ārā ir silts, tad, lai izvairītos no pārkaršanas, „sauso” hidrotērpu ieteicams uzvilkt tieši pirms ieniršanas. Salieciet visu pārējo ekipējumu, bet hidrotērpu uzvelciet pēdējo. Toties, ja ārā ir auksts, tad jutīsieties daudz komfortablāk, jau laicīgi uzvelkot „sauso” hidrotērpu vai vismaz tā siltinātāju.
„Sausais” hidrotērps jāvelk ļoti rūpīgi un akurāti. Pulksteņus, gredzenus un citas rotas, kam ir asas malas ieteicams laicīgi noņemt, jo, velkot hidrotērpu, šādas rotas var aizķert un saplēst manšetes.
Secība, kādā uzvilksiet hidrotērpu, būs atkarīga no konkrētā hidrotērpa modeļa, īpaši no rāvējslēdzēja atrašanās vietas. Tāpēc rūpīgi izlasiet instrukciju un, ja nepieciešams, konsultējieties ar savu instruktoru.
Velkot „sausā” hidrotērpa bikšu daļu, pārliecinieties, vai siltinošā veļa un zeķes neveido neērtas krokas. Ja hidrotērpam ir savelkošās gumijas, tad, to uzvelkot, gumijām ir jābūt priekšpusē. Uzmanīgi pastiepjot hidrotērpu, uzvelciet plecos lences un rokās piedurknes.
Vairums „sauso” hidrotērpu modeļu ir izveidoti tā, lai vispirms būtu jāuzvelk
Foto: othree.co.uk
piedurknes, un tikai pēc tam pār galvu tiek uzvilkts pārējais hidrotērps. Tad, kad pār galvu pārvelkat hidrotērpu, piespiediet zodu pie kakla, lai tādā veidā izvairītos no kakla skriemeļu saspiešanas bīstamības.
Pārliecinieties, vai visas manšetes ir kārtībā, vai zem tām nav pakļuvuši kādi svešķermeņi, piemēram, mati.
Lai aiztaisītu rāvējslēdzēju labāk palūgt palīdzību pāriniekam. Ja rāvējslēdzējs ir uz muguras vai uz pleciem, tad izstiepiet rokas uz sāniem, lai tādā veidā rāvējslēdzējs iztaisnotos un tajā nebūtu locījumu. Aiztaisot rāvējslēdzēju, centieties izvairīties no krasām raujošām kustībām. Ar lēnām, plūstošām kustībām aiztaisiet rāvējslēdzēju līdz pašam galam, šajā laikā rūpīgi sekojiet, lai zem rāvējslēdzēja neiekļūtu diegi, smiltis vai citi netīrumi.
Uzvelkot „sauso” hidrotērpu, nepieciešams no tā izlaist lieko gaisu. Lai to izdarītu, apņemiet sevi ar rokām, pietupieties un nedaudz atvelciet kakla manšeti. Hidrotērps apņems nirēja ķermeni blīvāk.
Kad tas viss ir izdarīts - "sausā" hidrotērpa uzvilkšanas process ir galā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru