sestdiena, 2017. gada 16. septembris

Kanādiete zem ūdens nopeldējusi pusmaratonu

Foto: deeperblue.com


Noskriet pusmaratonu nav nemaz tik viegli, bet kā ir nopeldēt zem ūdens šo distanci upē, kur ir diezgan slikta redzamība? Ko tādu izdarīja zemūdens filmu režisore Natālija Laselina (Nathalie Lasselin). Viņa netālu no Kanādas pilsētas Monreālas lejup pa Sentlorensas upi (St. Lawrence River) nopeldēja 22km. Tas prasīja apmēram 6 stundas.


Foto: deeperblue.com
Sava Facebook profilā Natālija Laselina atzinusi, ka lai veikt šo daivu viņai nācies saskarties ar daudzām problēmām, kas saistītas tieši ar niršanu sliktas redzamības apstākļos. 
Ar daivingu Laselina aizrāvās jau pirms daudziem gadiem. Viņa vienmēr ir centusies šajā sfērā sasniegt ko jaunu. Natālija Laselina ir ienirusi 110m dziļumā, nirusi Arktikas ledainajos ūdeņos utt. Vidēji gadā viņa zem ūdens pavada apmēram 600 stundas. 
Protams, daivs Sentlorensas upē prasīja ne tikai nopietnu tehnisko aprīkojumu (rebrīzers, saziņas sistēma, zemūdens skūteris utt.), bet arī nopietnu fizisko sagatavotību, lai ar visu ekipējumu varētu darboties vairākas stundas aukstā ūdenī, kur vietā redzamība bija mazāka kā metrs.
Tomēr pat sliktā redzamība netraucēja Natālijai Laselinai izpētīt upes gultnes stāvokli. Izpētes rezultāti gan nebija glaimojoši. Laselina norādījusi, ka zem ūdens ir daudz atkritumu, kurus tur sametuši vietējie iedzīvotāji. Un tas ir ļoti skumji, īpaši, ja ņem vērā to, ka 80% no ūdens, kas nepieciešams Monreālai, tiek ņemts tieši no Sentlorensas upes.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru