pirmdiena, 2016. gada 22. februāris

Dokumentālā filma "Plastmasas okeāns"



Dokumentālās filmas "Plastmasas okeāns" ("A Plastic Ocean") veidotāji vēlas pievērst sabiedrības uzmanību milzīgajam piesārņojumam, ko rada tieši plastmasas atkritumi. Mēs domājam, ka izmetot plastmasas priekšmetus atkritumos tie atstāj tikai niecīgu ietekmi uz cilvēkiem un dzīvniekiem. Kā izrādās šāds pieņēmums nav patiess.


"Plastmasas okeāns" filmēta vairāk kā 20 dažādās pasaules vietās. Filmēšana aizņēmusi vairāk kā 4 gadus. Šajā laikā žurnālists Kregs Līsons (Craig Leeson) un Pasaules čempione frīdaivingā Taņa Strītere (Tanya Streeter) kopā ar starptautisku pētnieku komandu pētīja plastmasas produktu radīto piesārņojumu ietekmi uz vidi un mēģināja rast risinājumus šai globālajai problēmai. 
Filma atklāj briesmīgo patiesību par to, kas patiesībā notiek ar plastmasu, kuru mēs izmetam un kura nonāk okeānos. Filmēšanas ekspedīcijas laikā iegūtā un apkopotā informācija pārsteigs un pat šokēs ikvienu skatītāju. "Plastmasas okeāns" ir stāsts par plastmasas piesārņojumu, tā ietekmi ne tikai uz jūras dzīvi, bet arī šī piesārņojuma ietekmi uz cilvēku veselību.
Pēdējo 70 gadu laikā plastmasas izstrādājumu ražošana ir turpinājusi augt. Plastmasas izstrādājumi ir kļuvuši par neatņemamu mūsu ikdienas sastāvdaļu. Ik gadu tiek saražots gandrīz 300 miljoni tonnu plastmasas un apmēram puse no tā visa ir paredzēta vienreizējais lietošanai. Vairāk kā 8 miljoni tonnu plastmasas ik gadu tiek aprakta mūsu okeānos. 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru