sestdiena, 2016. gada 6. februāris

Taizemē smagi cietuši divi daiveri no Krievijas

Foto: wwportal.com


3.februārī starp Koh Phi Phi Lae un Koh Phi Phi Don salām noticis traģisks nelaimes gadījums, kurā smagi cietuši divi nirēji - instruktors un viņa students - no Krievijas. Abi daiveri guvuši dzīvībai bīstamas traumas saduroties ar divmotoru ātrlaivas "Sunsan 2" dzenskrūvi.


Abi cietušie - 30-gadīgais Sergejs Dmitrijevs un 48 gadus vecais Dmitrijs Kurunovs - vispirms tika nogādāti Koh Phi Phi slimnīca, bet tā kā gūtās traumas bija pārāk nopietnas un abi daiveri bija zaudējuši ļoti daudz asiņu, viņi tika pārvesti uz Krabi. 
Foto: wwportal.com
Tā kā 30-gadīgā daivera labā kāja zem ceļgala bija smagi cietusi, to nācies amputēt. Bet niršanas instruktora labā kāja dziļi pāršķelta trīs vietās. Abi vīrieši atrodas kritiskā stāvoklī. 
Kā policijai pastāstīja ātrlaivas kapteinis 27 gadus vecais Adisorns Denmamūds (Adisorn Denmamood) - vedot 30 tūristus no Nopparat Thara Beach uz Maya Bay viņš nav redzējis daiverus, kuri gadījās viņa ātrlaivas ceļā. Kapteinis uzsvēris, ka vieta, kur abi daiveri bija devušies nirt, nebija atzīmēta ar speciālu boju. 
Arī Muang Krabi policijas priekšnieks Pols Col Sompong Tiparpaku (Pol Col Sompong Tiparpaku) norādījis, ka negadījuma vietas apskatē nav atrasta boja ar kuru būtu jāatzīmē niršanas vieta.
Foto: wwportal.com
Ātrlaiva notrieca abus nirējus brīdī kad tie bija izniruši. Jāatzīmē, ka tobrīd laika apstākļi jūrā bija slikti - pūta spēcīgs vējš un bija lieli viļņi. 
Ātrlaivas kapteinis nemēģināja bēgt no notikuma vietas. Viņš nekavējoties tika arestēts un nopratināts. Policijai arī jāuzklausa abu cietušo liecības, tas gan notiks tikai tad, kad to ļaus daiveru veselības stāvoklis.
Tūrisma policijas komandieris Pols Maj Gen Surachet Hakphan (Pol Maj Gen Surachet Hakphan) masu medijiem uzsvēris, ka ātrlaivas kapteinis Adisorns Denmamūds ir vainīgs notikušajā, jo viņš iebraucis kuģošanai slēgtā teritorijā, kad tur niruši krievu daivieri.
Tūrisma policijas komandieris arī norādījis, ka ieplānojis tikties ar Krabi vietējām aģentūrām, lai apspriestu kā turpmāk rīkoties, lai novērst līdzīgus negadījumus.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru