otrdiena, 2016. gada 16. februāris

Ēģiptiešu daiveris ieplānojis ienirt 400m dziļumā

Foto: lessousmarins.com

Ēģiptiešu daiveris Waels Omārs (Wael Omar) gatavojas Ginesa Pasaules rekordam. 30.martā Šarm el Šeikhas (Ēģipte) tuvumā Sarkanās jūras Ras Mohamed Dabas parka teritorijā viņš iecerējis ienirstot sasniegt 400m dziļumu.


Waels Omārs pirms rekorda daiva dosies uz medicīnas pārbaudēm Londonā. Ginesa Pasaules Rekordu datu bāzes pārstāvji arī apstiprinājuši, ka 30.martā vēros Ginesa Pasaules rekorda uzstādīšanas mēģinājumu. Ir ieplānots, ka rekorda daivs varētu ilgt 28 stundas un tam būs nepieciešami 160 baloni ar dažādiem gāzu maisījumiem. 
Pagaidām Ginesa Pasaules rekords par dziļāko daivu pieder ēģiptiešu daiverim Ahmedam Gabram (Ahmed Gabr) - viņš 2014.gada septembrī Sarkanajā jūrā Dahabas tuvumā sasniedza 332,35m. Gabra daivs ilga 19 stundas un 45 minūtes.
Turpretī cits ēģiptiešu daiveris Walaa Hafezs (Walaa Hafez) 2015.gada jūnijā Hurgadas piekrastē uzstādīja Ginesa Pasaules rekordu kategorijā par ilgāko daivu atklātos sālsūdeņos (Longest open saltwater scuba dive). Hafezs zem ūdens pavadīja 51 stundu un 20 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru