sestdiena, 2016. gada 27. februāris

Kā rūpēties par "sauso" hidrotērpu

Foto: oceanexplorer.noaa.gov


Turpinot tēmu par "sausajiem" hidrotērpiem šoreiz par to kā par  šāda tipa hidrotērpiem rūpēties un kā tos labāk uzglabāt. Jāatceras, ka "sausajam" hidrotērpam nepieciešama rūpīga apkope nekā "slapjajiem" hidrotērpiem, bez tam "sausajiem" hidrotērpiem nepieciešama arī pareiza uzglabāšana.


Iegādājoties "sauso" hidrotērpu vispirms rūpīgi iepazīstieties ar tā apkopes un uzglabāšanas instrukciju un turpmāk ievērojiet ražotāja sniegtās norādes. 
Attēls: scubanase.net
"Sauso" hidrotērpu pēc niršanas, tieši tāpat kā visu pārējo ekipējumu, nepieciešams noskalot ar ūdeni. Ja niršanas laikā nav radušās nopietnas problēmas ar hidrotērpu - tajā nav ieplūdis ūdens, tad noskalojiet to tikai no ārpuses. Bet ja niršanas laikā "sausajā" hidrotērpā tomēr iekļuvis ūdens, tad to nepieciešams izmazgāt no abām pusēm. Īpaši rūpīgi jāizskalo hidrotērpa vārstuļus. Jāatceras arī tas, ka "sauso" hidrotērpu manšetes un rāvējslēdzēji prasa īpašu apkopi.
Pēc niršanas "sausajā" hidrotērpā tas, protams, jāžāvē. Šādu hidrotērpu jāžāvē  pakarot uz bieza pārlikņa pārlocītu jostasvietā. Bez tam neiesaka tos žāvēt tiešu saules staru ietekmē. 
Kad "sausais" hidrotērps ir izžuvis, tā manšetes jāapstrādā ar talku. Atcerieties - nekādā gadījumā gan rāvējslēdzējus, gan manšetes neapstrādājiet ar silikona smēri vai spreju. "Sausā" hidrotērpa rāvējslēdzēju nepieciešams iesmērēt ar parafīna smēri. Kad tas viss paveikts viegli salokiet "sauso" hidrotērpu - īpaši uzmanieties, lai tā rāvējslēdzējs netiktu salocīts - un novietojiet hidrotērpu tam uzglabāšanai paredzētā vietā. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru