piektdiena, 2016. gada 12. augusts

Daļā Meksikas līča nenoskaidrotu iemeslu dēļ iet bojā koraļļi

Foto: sanctuaries.noaa.gov


Zinātnieki ir neizpratnē par nesen fiksēto koraļļu un sūkļu bojāeju apmēram 160km no Teksasas un Luiziānas krastiem Meksikas līcī. 


Foto: sanctuaries.noaa.gov
Rifs, kas zināms kā East Flower Garden Bank, vienmēr uzskatīts par vienu no skaistākajiem rifiem - bagātu ar zivīm, koraļļiem un citiem jūras iemītniekiem. Šo rifu uzskatīja par "vienu no veselīgākajiem rifiem reģionā". Diemžēl šobrīd liela daļa rifa koraļļu ir klāti baltiem pleķiem. 
ASV Nacionālās Okeānu un atmosfēras izpētes administrācijas (U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration - NOAA) zinātnieki par koraļļu bojājumiem uzzināja no daivinga jahtu kapteiņiem.
"Zinātnieki ziņo, ka pagaidām nezināmu iemeslu dēļ šajā rifā lielā mērogā gājuši bojā koraļļi."
Dīvaini ir tas, ka rifa daļā, kurā zinātnieki veica ilgtermiņa koraļļu monitoringu - apmēram 19km tālāk - netika konstatētas nekādas koraļļu bojāejas pazīmes.
Foto: sanctuaries.noaa.gov
Kamēr zinātnieki nenoskaidros koraļļu bojāejas iemeslu ASV Nacionālā Okeānu un atmosfēras izpētes administrācija rekomendē, atturēties apmeklēt East Flower Garden Bank rifu.
"Galvenokārt tas tiek darīts, lai aizkavētu koraļļu bojāejas izplatību vēl neskartajās rifa daļās, kā arī lai pasargātu daiverus no iespējams kaitīgām vielām."
Dabas parka superintendants sacīja: "Pagaidām mums nav zināmi jebkādi riski cilvēkiem, tomēr mēs iesakām šo drošības līdzekli līdz būsim noskaidrojuši koraļļu bojāejas iemeslus."

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru