trešdiena, 2016. gada 31. augusts

Krievijas daiveri Melnajā jūrā uzstāda jaunu dziļuma rekordu

Foto: life.ru


Tehniskais nirējs Aleksejs Volkovs 27.augustā nirstot Melnajā jūrā sasniedza 179,9m dziļumu. Viņa atbalsta grupas daiveris Dmitrijs Gončarovs ienira līdz 160m dziļumam. Volkova rekords reģistrēts Krievijas rekordu grāmatā. 


Aleksejs Volkovs ir Enriched Air Nitrox instruktors, Advanced Recreational Trimix instruktors, Normoxic Trimix instruktors. Dmitrijs Gončarovs ir PADI divemaster un Nitrox diver. Abi daiveri pārstāv daivklubu "Warer Deep" no Novorosijskas (Krievija).
Iepriekšējo rekordu 2010.gadā uzstādīja bulgāru daiveris Rosēns Žeļjazkovs - viņš ienirstot sasniedza 147m dziļumu. Daiveriem no Krievijas izdevies šo rekordu labot par vairāk kā 30m. Jāatzīst, ka rekorda daivs nav noritējis viegli.
Kā medijiem pastāstīja jaunā rekorda īpašnieks Aleksejs Volkovs: "Man 160m dziļumā pārstāja darboties zemūdens lukturis, tālāk niru pilnīgā tumsā, vienīgā gaisma bija no daivkompjūteru ekrāniem. Bet tad arī viens no tiem, angļu ražojuma, pārstāja darboties."
Bez tam 160m dziļumā atbalsta daiverim Dmitrijam Gončarovam pārstāja darboties manometrs un viņš bija spiests pārtraukt daivu. Volkovs nolēma ieplānoto daivu turpināt vienatnē. Pēc tam, kad viens no daivkompjūteriem pārstāja darboties, niršanas datus turpināja reģistrēt divi Krievijā ražoti daivkompjūteri A130. Tieši ar tiem arī tika fiksēts rekords. Viens no kompjūteriem uzrādīja 179,9m dziļuma atzīmi, bet otrs - 180,2m dziļumu. Pēc Krievijas rekordu grāmatas noteikumiem par rekordu tiek atzīts mazākais dziļums. 
"Galvenais šādu rekordu uzstādīšanā ir drošības tehnika, rūpīga rīcības plāna izstrāde un tā ievērošana. Visi ir dzīvi un veseli - tas ir pats galvenais. Viņi ir pieredzējuši akvalangisti, ilgi gatavojās tik nopietnam daivam, tāpēc arī viss izdevās. Iepriekšējais bulgāra Rosēna Žeļjazkova rekords noturējies 6 gadus. Volkova rekordu būs vēl grūtāk pārspēt," - atzina Krievijas rekordu grāmatas galvenais redaktors Staņislavs Koņenko.
Rekorddaivs, kas noritēja Novorosijskas tuvumā Melnajā jūrā ilga gandrīz 4 stundas. Jāatzīmē, ka pati ieniršana ilga tikai apmēram 8 minūtes, pārējo laiku aizņēma daiveru izniršana ar ilgajām dekompresijas pieturām. Ieniršanā tika izmantoti vairāk kā 20 baloni ar dažādiem gāzu maisījumiem. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru