trešdiena, 2016. gada 24. augusts

Valis lūdz palīdzību kajakotājiem



Jūlija sākumā Kvīnslendā (Austrālija) tūristu grupai, kas bija devusies izbraucienā ar kajakiem gar Varavīksnes pludmali (Rainbow Beach) izdevies nofilmēt retus kadrus. Izbrauciena laikā pie kajakiem piepeldējis neliels kuprvalis un vairākkārt ļoti tuvu nopeldot gar laivotājiem, norādījis, ka viņam nepieciešama palīdzība. 


Kuprvaļa viena plezna bija diezgan nopietni sapinusies virvē, traucējot viņam normāli peldēt. Piepeldējis pie tūristiem valis pagriezaās uz sāniem, norādot uz savu problēmu. Gids, kurš vadīja šo izbraucienu ar kajakiem, ielēca ūdenī un centās kuprvali atbrīvot no virves, bet ekskursijas dalībnieki notikušo nofilmēja.
Kā atzinis grupas vadītājs, vaļi reti piepeld tik tuvu cilvēkiem, piecu gadu laikā kopš viņš vada šādus ekskursiju izbraukumus ar kajakiem, šis ir pirmais gadījums, kad viņš pieskāries valim. Gids arī uzsvēris, ka neko tādu nebūtu darījis, ja neredzētu, ka kuprvalim tiešām nepieciešama palīdzība un šis milzīgais zemūdens iemītnieks arī ļauj viņam palīdzēt.
Diemžēl mēģinājums atbrīvot kuprvali no virves neizdevās, jo izrādījās, ka otrs virves gals atrodas valim mutē. Visticamāk viņš bija norijis kādu virvē piesietu priekšmetu. Nespējot kuprvalim palīdzēt, kajakotāju grupa nekavējoties devās krastā un par notikušo ziņoja vietējās varas pārstāvjiem. Ir cerība, ka speciālistiem izdosies kuprvalim palīdzēt.  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru