otrdiena, 2016. gada 2. augusts

Turku daiveris uzstāda jaunu rekordu pavadot zem ūdens gandrīz 6 dienas

Foto: dailysabah.com


Ginesa Pasaules rekorda ieguvējs kategorijā "Ilgākais daivs ar akvalangu sālsūdenī" turku nirējs Cems Karabajs (Cem Karabay) kārtējo reizi labojis šo rekordu -  viņš zem ūdens pavadījis gandrīz sešas dienas. Šajā laikā esot zem ūdens Karabajs ne tikai apmierināja savas primārās prasības pēc ēdiena un dzēriena, bet pat uzspēlēja futbolu un šahu. 


Cems Karabajs rekorddaivu uzsāka 14.jūnijā Vidusjūrā Yavuz Çıkarma pludmales piekrastē Kiprā. Daivu rekordists pārtrauca 20.jūlijā - ar to atzīmējot arī 1974.gada Kipras invāzijas gadadienu.
Pēc rekordilgā daiva Karabajs izkatījas noguris, bet arī lepns par paveikto.
Cemam Karabajam jau pieder trīs pasaules rekordi, kas uzstādīti 2009., 2011. un 2015.gadā. 
Aizvadītajā gadā Karabajs uzstādīja arī personīgo rekordu pavadot zem ūdens 72 stundas. Pavadot zem ūdens vairāk kā trīs dienas viņš mēģināja pārspēt arī 2015.gadā laboto rekordu par ilgāko daivu ar akvalangu nirstot sālsūdenī. Tobrīd šis rekords piederēja ēģiptietim Walā Hafezam (Walaa Hafez), kurš zem ūdens bija pavadījis 51 stundu. 2011.gadā Karabajs uzstādīja arī Ginesa Pasaules rekordu kategorijā "Daivs ar akvalangu kontrolētā vidē" - viņš baseinā Stambulā zem ūdens pavadīja 192 stundas. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru