sestdiena, 2014. gada 27. septembris

Plašs pētījums par delfīniem grāmatā "Būt delfīnam"

foto: Viktor Lyagushkin

Iznākusi Krievijas Ģeogrāfijas biedrības fotogrāfa un daudzu starptautisku fotokonkursu laureāta Viktora Ļaguškina un komandas PHOTOTEAM.PRO veidotā zinātniski populārā fotogrāmata par delfīniem. Grāmata "Būt delfīnam" iepazīstina plašu lasītāju loku ar delfnoloģiju un tā ir pirmā Krievijā izveidotā un izdotā šāda veida grāmata. 


Grāmatā "Būt delfīnam" stāstīts par pudeļdegna delfīniem jeb afalīnām par šo delfīnu dzīves vidi un dzīves paradumiem. PHOTOTEAM.PRO komandai pirmo reizi pasaulē izdevies caur fotogrāfijām parādīt Melnās jūras afalīnas visā to daudzveidībā. 
Grāmata "Būt delfīnam" ir apbrīnojams stāsts par Melnās jūras afalīnām, par to kā šie delfīni dzīvo un medī, kā spēlējas un apmāca savus mazuļus, kā viņi redz un dzird, ko domā. Grāmatas autori izseko delfīnus no dzimšanas brīža līdz brīdim, kad rodas jauna dzīvība. PHOTOTEAM.PRO komanda aizved aizraujošā ceļojumā delfīnu pasaulē - mēģina izprast delfīnu valodu, domāšanas veidu, viņu bara dzīves paradumus. Un tajā visā palīdz cilvēki kuru dzīvesveids saistīts ar delfīniem - labākie Krievijas un pasaules zinātnieki-delfinologi, treneri, ārsti - cilvēki, kuru dzīves mērķis ir izprast delfīnus.
Darbs pie grāmatas "Būt delfīnam" ilga gandrīz gadu - šajā laikā tika uzņemti vairāki tūkstoši fotogrāfiju un apkopota jaunākā informācija par delfīnu-afalīnu dzīves aspektiem.
PHOTOTEAM.PRO ir Viktors Ļaguškins, Bogdana Vaščenko, Gļebs Čerņjavskis un Natālija Avsejenko. 
Grāmatu "Būt delfīnam" var iegādāties internetā kompānijas PHOTOTEAM.PRO lapā - phototeam.pro/ru/books/to-be-a-dolphin

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru