ceturtdiena, 2018. gada 19. aprīlis

Kārtējā zem ūdens pazaudētā kamera atradusi īpašnieku

Foto: bbc.com

Šis ir stāsts par to kā pirms vairāk kā diviem gadiem daivinga laikā pazaudētā fotokamera ir atgriezusies pie sava kādreizējā īpašnieka. Kamera tika izskalota kādā no Taivānas pludmalēm, kur to atrada grupa skolēnu, kas pludmalē vāca no jūras izskalotos atkritumus.



Foto: petapixel.com

Pludmales sakopšanas darbos izskaloto kameru, kas gan vairāk līdzinājās ar gliemežvākiem apaugušam akmenim, atrada kāds 11 gadus vecs skolnieks. Apskatot atradumu rūpīgāk secināts, ka tas ir zemūdens bokss, kurā atrodas kamera. 
"Mēs domājām, ka kamera ir bojāta, bet nodauzot no boksa gliemežvākus, izdevās atrast boksa atvēršanas pogu," BBC pastāstīja sākumskolas skolotājs Parks Lī (Park Lee). Pēc boksa atvēršanas izrādījies, ka tajā nav iekļuvusi ne pile ūdens un boksā esošā Canon G12 kamera joprojām darbojas. 

Foto: petapixel.com

Atgriežoties skolā skolotajs ar skolēniem pārrunājis, ko darīt ar atradumu. 
"Daži bērni domāja ka mēs esam nopelnījuši šo kameru un varam to sev paturēt. Citi domāja, ka mums jāmēģina atrast tās īpašnieks - un mēs pārrunājām kā to labāk izdarīt," stāstīja skolotājs.
Apskatot fotogrāfijas secināts, ka daļa no tām uzņemta Japānā, tāpēc Facebook izvietota fotogrāfija ar iespējamo kameras īpašnieci un paziņojums ķīniešu un japāņu valodās. 


Foto: petapixel.com

Nepilnās 48 stundās Facebook ar šo ziņu bija dalījušies vairāk kā 10 000 cilvēku. Paziņojumu ieraudzījis arī kāds attēlā redzamās meitenes paziņa - tā informācija par atrasto fotoaparātu nonāca līdz tā īpašniecei. 
"Es esmu tik laimīga un priecīga par to, ka man ir tik brīnišķīga iespēja izjust šādu cilvēku laipnību," atzinusi kameras īpašniece Serina Tsubakihara. 
Sarunā ar BBC viņa arī uzsvērusi, ka kam tādam bijis ļoti grūti noticēt. "Es biju ļoti pārsteigta, kad draugi man to paziņoja un pārsūtīja šo ziņu ar fotogrāfijām."
Serina Tsubakihara 2015.gada septembrī bija devusies brīvdienās uz Ishigaki salu, Okinavā, kas atrodas apmēram 250km no Taivānas. Kameru viņa pazaudējusi daiva laikā, kad nācies palīdzēt badijam, kuram bija beidzies gaiss. Toreiz Serina domājusi, ka kamera zudusi uz visiem laikiem. 


Foto: petapixel.com

Gandrīz divarpus gadu laikā kamera bija veikusi apmēram 250km un nonākusi Taivānas piekrastē, kur tad arī to atrada skolēni. 
Kameras īpašniece plāno vasarā doties uz Taivānu, lai saņemtu savu zudušo kameru un pateiktos tās atradējiem. 

Info:  www.bbc.com 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru