ceturtdiena, 2015. gada 12. februāris

Viesnīca zem ūdens Zviedrijas ezerā Mälaren

Foto: uniqhotels.com

Zem ūdens esošas viesnīcas jau labu laiku ieņēmušas savu vietu pasaules viesnīcu vidū. Tas pat vairs nav nekas nebijis, neredzēts un unikāls. Šādas viesnīcas ir piemēram, Fidži salās, Dubajā u.c. Un apskatot zemūdens viesnīcas noteikti jāmin arī tepat, Latvijai kaimiņos esošo zemūdens viesnīcu Zviedrijā - Mälaren ezerā. 


Attēls: travel.spotcoolstuff.com
Mini viesnīca „Utter Inn“ (angliski „Otter Inn“) atrodas trešajā lielākajā Zviedrijas ezerā Mälaren. Jāatzīmē gan tas, ka viesnīcai ir tikai viens numuriņš un vizuāli tā neatgādina grandiozu viesnīcas ēku, drīzāk nelielu atpūtnieku namiņu, kas izvietrots ezera vidū. „Utter Inn“ idejas autors vietējais mākslinieks, skulptors Mikaēls Genbergs (Mikael Genberg) uzskata, ka viesnīca savā ziņā ilustrē tipisku katra zviedra sapni – sava maza, sarkana mājiņa uz personīgās salas. Jāteic, ka viesnīca diez vai patiks makšķerniekiem, jo no pašas viesnīcas makšķerēt ir aizliegts – tā teikt nevarēs sēdēt uz lievenīša un ķert zivis.
Foto: snipview.com
Kā nokļūt „Utter Inn“? Viesnīca atrodas apmēram stundas braucienā no Stokholmas. Atpūtniekiem vispirms jāierodas Vasteras ostā un no turienes ar laivu viņi tiek aizvesti līdz viesnīcai, kas atrodas 1 km attālumā no krasta. Viesnīcā iekļūst tāpat kā ieejot parastā mājā, toties guļamistaba atrodas 3 metrus zem ūdens ar panorāmas logiem uz visām pusēm. Kā papildus atpūtas iespēja viesiem tiek piedāvāti izbraucieni ar laivu, lai dotos uz netālu esošo, neapdzīvoto salu. Starpcitu, viesnīcas numuru var rezervēt gan ar, gan bez ēdināšanas. Viesiem ir iespējams izmantot nelielo virtuvīti, kas atrodas numurā, bet tiem, kas nolēmuši pasūtīt ēdienu numuriņa – tas tiek pievests ar laivu. Viesnīca “Utter Inn” darbojas no aprīļa līdz oktobrim.
Jāatzīmē arī tāds fakts, ka portāls shermanstravel.com mini viesnīcu “Utter Inn” ierindojis 10 unikālāko viesnīcu sarakstā. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru