sestdiena, 2014. gada 25. oktobris

Džo Romeiro fascinējošais skats uz zemūdens pasauli


Džo Romeiro (Joe Romeiro) zemūdens pasaules video darbi fascinē. Īpaši jau viņa filmētās haizivis. Tie tik tiešām ir video, kas skatītāju pārņem savā varā, apbur un patur līdz pat beigām.


Džo Romeiro mīlestība pret okeānu izveidojusies jau agrā bērnībā. Kad 5 gadu vecumā viņš ieraudzīja savu pirmo haizivi - tā bija mīlestība uz mūžu. Jāatzīmē, ka filmēšanu Džo apguvis pašmācības ceļā. Bet 2007.gadā kopā ar producentu un haizivju aizsardzības aktīvistu Bilu Fišeru (Bill Fisher) viņš nodibināja kompāniju "333 Productions". Kopš tā laika kompānija izlaidusi daudzas filmas, starp kurām ir arī filmas konkursu uzvarētājas, piemēram, “Silent Requiem”, "Death of A Deity", "A Lateral Line" un "Shark Culture".
Kompānija "333 Productions" par savu darbu saņēmusi daudzas balvas, tai skaitā prestižajā Blue Ocean Filmu festivālā 2009.gadā saņēma "Emerging Underwater Filmmaker Award" un "Best New Cinema", 2010.gadā ADEX balvu “Underwater Video Of The Year Award”, 2011.gadā - "Ocean Geographic’s" balvu “Conservation Excellence”, "Wildlife Conservation" filmu festivālā balvu “Education”, kā arī "Beneath The Waves" balvu “Best In Cinematography” u.c.

              

Vēl kompānija saņēmusi “Ocean Inspiration Award”, par filmu, kas godināja Žaka Kusto piemiņu. 
2012.gadā Joe Romeiro debitēja "Discovery Channel" programmu ciklā "SHARKWEEK" piedaloties raidījumā "How JAWS Changed The World" ne tikai kā konkrētā raidīījuma zemūdens operators, bet arī kā talantīgs raidījuma vadītājs.
Tajā pašā gadā organizācija "Shark Savers" uzaicināja "333 Productions" piedalīties grāmatas "Žokļi" autora Pītera Benčlija (Peter Benchley) piemiņai veltītas filmas uzņemšanā. Šajā filmā tika apkopoti Džo uzņemtie hipnotiskie kadri ar baltajām haizivīm un Pītera Benčlija atstātais vēstījums par haizivju aizsardzību. 
Kompānija "333 Productions" turpina apceļot pasauli uzņemot filmas par haizivīm tā, kā to neviens cits nespēj izdarīt. Viņi turpina savu misiju - palīdzēt aizsargāt haizivis izglītojot sabiedrību un kliedējot mītus par haizivīm. 
Jāatzīmē, ka Džo Romeiro ir "Explorers Club" biedrs, kā arī viņa darbi ir skatāmi Discovery kanālos, National Geographic, Sharkweek, Fox un daudzos citos kanālos un programmās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru